Hei me tehdään Lammi-Kivitalo! 

Monien mutkien jälkeen meidän unelma kivitalosta on taas pykälän lähempänä toteutumista!

Talotoimittajien kilpailuttaminen on lähellä tähtitiedettä – ainakin näin maallikon silmin.  Vaikka tarjouspyynnöt olisi identtisiä, vaihtelee tarjousten sisällöt niin paljon, että ilman talonrakentamisen teknistä osaamista tarjousten vertailu voi olla lähes mahdotonta – ainakin meille oli.

Kahden osaamattomuus yhdistettynä kahden yrittäjän kiireisiin, on sellainen kombo, ettei sillä kannata – kirjaimellisesti – lähteä tekemään juttuja, joita varten on olemassa oikeita ammattilaisia. ”Tein ite – säästin” paradoksin tiedostaen me otettiin (ostettiin) projektia vetämään alusta lähtien ammattilainen, jonka yksi vastuukokonaisuuksista oli mm. tämä talotoimittajien kilpailutus. Ulkoistettu projektijohto on tähän mennessä osoittautunut perin mukavaksi tavaksi rakentaa taloa, eikä se maksettu korvauskaan saadusta palvelusta nyt ihan tähtitieteellinen ole 🙂

Villa Amarea tarjottiin tehtäväksi niin precuttina, pitkästä, elementtinä, kuin puusta, kevytbetonista, betonista, kivestä, hirrestä, sekä näiden erilaisista yhdistelmistä. Vaihtoehtoja siis oli useita, mutta kivi- ja kevytbetonirakentamisen ratkaisut osoittautuivat meidän haastavalla rinnetontilla kaikkein kustannustehokkaimmiksi.

Lammi ei ollut halvin, mutta kokonaisuutena se miellytti meitä eniten. Vahva brändi ja erittäin hyvä myyjä tekivät päätöksen teosta loppujen lopuksi helppoa 🙂
(Peltomaan Jussille kannattaa soitella, mikäli kivitalot kiinnostaa!)

Seuraavaksi sitten kaikkien suunnitelmien tarkennusta ja lukkoonlyömistä;
LVIS, rakenne, valaistus, sisustus, piha…

Hyvin suunniteltuhan on puoliksi tehty! Eiku. No, palataan näihin 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s